Het uitzoeken van een nieuw dekbed is niet niks. Het is belangrijk dat je een goede keuze maakt, omdat je over het algemeen een aantal jaren onder het dekbed slaapt. Heb jij alleen geen idee hoe jij een keuze moet maken voor een nieuw dekbed? Dan ben je niet de enige. Gelukkig zijn hieronder drie tips te vinden die jou kunnen helpen met het uitzoeken van een nieuw dekbed. Lees dus vooral snel verder! 

Vulling is het belangrijkst 

De eerste tip heeft te maken met het belangrijkste element van een dekbed, namelijk de vulling. Tegenwoordig kan je kiezen tussen allerlei soorten vullingen. De bekendste soort vulling heet dons. Een dons dekbed zorgt ervoor dat jij het niet koud hebt tijdens het slapen, maar ook niet dat jij het warm hebt. Een donzen dekbed zorgt de hele nacht voor een aangename temperatuur onder het dekbed. 

Een andere populaire vulling voor een dekbed is katoen. Een katoenen dekbed is vooral heerlijk in de zomer. Het vocht wordt gereguleerd en het dekbed ventileert heerlijk. Kies dus voor een katoenen dekbed als je het altijd warm hebt tijdens het slapen. Verder bestaan er synthetische dekbedden die vooral geschikt zijn voor mensen met een allergie of voor kinderen. Het dekbed is namelijk makkelijk te wassen. 

Kijk naar warmteklasse

Dekbedden worden ingedeeld in vier warmteklassen. Elke warmteklasse vertelt jou hoeveel warmte het dekbed jou zal geven. Het is slim om van tevoren alvast te bedenken hoeveel warmte jij nodig hebt tijdens het slapen. Hierdoor wordt het uitzoeken van een nieuw dekbed een stuk makkelijker. 

Er zijn dus vier warmteklassen. De vierde warmteklasse geeft de minste warmte. Hier vallen vooral dekbedden onder die in de zomer gebruikt kunnen worden. Als je op zoek bent naar een winterdekbed, dan kan je beter kijken voor een dekbed in de eerste of tweede warmteklasse. De eerste warmteklasse geeft de allermeeste warmte. Dat is natuurlijk helemaal geschikt voor de winter. 

Bepaal de afmetingen

De laatste tip voor het uitzoeken van een dekbed heeft te maken met de afmetingen van het dekbed. Het is belangrijk dat je een dekbed kiest met de juiste afmetingen. Als je samen met jouw partner onder een eenpersoonsdekbed moet slapen, zal je waarschijnlijk niet de beste nachtrust hebben. 

Om de juiste afmetingen te kiezen, is het handig om te kijken naar de afmetingen van het bed. Het bed zal je namelijk vertellen hoe groot het dekbed moet zijn om er comfortabel onder te kunnen slapen. Heb je een tweepersoonsbed? Dan kan je het beste een dekbed kiezen die 200 centimeter bij 200 centimeter is. Je kan ook altijd om advies vragen als je er zelf niet uit komt.